Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа за брутален побой

...
Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа за брутален побой
Коментари Харесай

Експертизата за битото момиче доказва лека телесна повреда

Нови разкрития по случая с 19-годишното момиче, което разказа за жесток побой от полицаи по време на митинга против футболната централа предишния четвъртък.

Съдебномедицинското уверение потвърждава лека телесна щета.

Данните идват на фона на изказванията на Столична дирекция на вътрешните работи, че момичето е откарано за обзор във вечерта на митинга и не е имала пострадвания.

Пред bTV 19-годишно момиче описа, че във вечерта на недоволството е бита и заплашвана от 4-ма униформени.

„ Просто ме събориха на земята, удряха ме, след това ми споделиха да стана. Станах и отново ме удариха на земята с палки и ритници. Обиждаха ме и до момента в който ме бият ми обясняваха за какво ме бият, че ще ме ритат в корема да нямам деца “, сподели момичето.

На чуване в Народното събрание от Вътрешното министерство обясниха друго. „ Веднага е превозена до столично лечебно заведение, където са ѝ направени цялостни обстойни прегледи на всичко. Не са установили даже и одраскване по нея “, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов.

Заключението на съдебномедицинското уверение е записано, че има данни за нанасяне на лека телесна щета от длъжностни лица върху момичето.

Към момента трима служители на реда са отстранени за превишаване на пълномощията си по време на митинга. Проверките не престават. А какво тъкмо се е случило с 19-годишното момиче занапред ще се обяснява и в хода на досъдебното произвеждане.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР